Typiske spørgsmål

Hvilke kurser kan jeg komme på?

Du kan vælge mellem en lang række AMU-kurser. Det kan være kurser inden for dit fagområde - eller du kan forbedre dine færdigheder i at læse, skrive og regne.

Hvordan kommer jeg på kursus?

Du skal snakke med din arbejdsgiver om, hvilke kurser du gerne vil på. Og det er din arbejdsgiver, der skal melde dig til kurserne, når I er enige om, hvilke du skal på. 

Her på siden kan du se forslag til efteruddannelser inden for din fagområde og finde inspiration til kurser. På den måde kan du også forberede dig til snakken med din arbejdsgiver. 

Koster det noget?

Din arbejdsplads giver dig typisk fuld eller delvis løn, mens du er på efteruddannelse eller kursus. Hvis du får delvis løn, kan du forvente at få omkring 85% af din normale løn. 

Når du kommer på kursus, får din arbejdsgiver tilskud fra Staten og en uddannelsesfond. Derfor vil det i de fleste tilfælde ikke koste noget at efteruddanne dig - hverken for dig eller din arbejdsgiver. 

Hvad er en uddannelsesfond?

En uddannelsesfond er en fond, der er oprettet af arbejdsmarkedets parter.

Fonden giver tilskud til virksomhederne, når de sender medarbejdere på kurser og efteruddannelser. Fx kan virksomhederne få tilskud til løn, undervisning og transport via fonden.  

Det betyder, at det i langt de fleste tilfælde ikke koster noget - hverken for dig eller din arbejdsgiver - når du er på kursus eller efteruddannelse.