Har du spørgsmål?

Det gør vi for at sikre, at din opsparing ikke pludseligt falder meget tæt på din pensionsalder. Så jo ældre du bliver, desto mindre bliver andelen i aktier og andre risikofyldte investeringer. Der er dog ingen garantier - og kurserne på aktier og obligationer går op og ned.

Alle pensionsselskaber bruger et risikotal. Tallet siger noget om, hvor stor risikoen er, for at din opsparing kan stige eller faldet i løbet af et år.

Vil du sammenligne risiko på tværs af pensionsselskaber, kan du gøre det på faktaomopension.dk/risiko. Siden samler information om risiko på tværs af de enkelte pensionsselskaber.

Når man investerer i aktier, sætter man penge i et firma. Hvis det firma, man har investeret i, klarer sig dårligere end forventet, falder værdien af firmaets aktie. Det betyder, at aktien er mindre værd, end da du købte den.

Det er meget uforudsigeligt, om firmaer klarer sig godt eller dårligt, og derfor kan man hurtigt miste penge. Til gengæld kan man også hurtigt tjene penge, når det går godt.

PensionDanmark investerer altid din opsparing i en blanding af aktier og obligationer, så risikoen for tab ikke bliver for stor. På den måde har du en god chance for at tjene på aktierne, og samtidig er du sikret et mere stabilt afkast fra obligationerne.