Typiske spørgsmål

Hvorfor sænker I min risiko med alderen?

Det gør vi for at sikre dig mod pludselige kursfald tæt på din pensionsalder. Så jo ældre du bliver, desto mindre bliver andelen i aktier og andre risikofyldte investeringer.

Hvorfor er der større risiko ved at investere i aktier?

Når man investerer i aktier, sætter man penge i et firma. Hvis det firma, man har investeret i, klarer sig dårligere end forventet, betyder det, at firmaets aktie falder.

Det er meget uforudsigeligt, om firmaer klarer sig godt eller dårligt, og derfor kan man hurtigt miste penge. Til gengæld kan man også hurtigt tjene penge, når det går godt.

PensionDanmark investerer altid din opsparing i en blanding af aktier og obligationer, så risikoen ikke bliver for stor. På den måde har du en god chance for at tjene på aktierne, og samtidig er du sikret et mere stabilt afkast fra obligationerne.

Hvor sikkert bliver mine penge investeret?

Når vi investerer din opsparing, har vi stort fokus på at sprede investeringerne, så der er mindre risiko for at tabe penge. Vi sætter ikke din tryghed og sikkerhed over styr bare for at få et lidt højere afkast.

Din opsparing bliver investeret ud fra, hvor gammel du er. Når der stadig er lang tid til din pension, bliver en stor del af pengene investeret i aktier. Det kan give et højere afkast, men der er også en større risiko.
Når du bliver ældre, investerer vi mere og mere af din opsparing i stabile investeringer som for eksempel obligationer. På den måde kan du bedre regne med, hvordan din økonomi kommer til at se ud, når du går på pension.