Typiske spørgsmål

Jeg har opsparinger i flere pensionsselskaber. Hvordan får jeg overblik?

I mange tilfælde kan det være en god ide at samle dine opsparinger i ét selskab. Så får du et bedre overblik over, hvor meget du har, og hvordan du får mest ud af dine penge. Samtidig betaler du kun omkostninger ét sted.

Læs mere om at samle dine pensionsordninger.

Du kan altid se på pensionsinfo.dk, hvor du har penge stående i forskellige selskaber. Og hvis du vil samle alle dine opsparinger - eller bare nogle af dem - her i PensionDanmark, kan du sætte det i gang på pension.dk. Du er også altid velkommen til at ringe til os - så hjælper vi dig.  Jeg vil gerne gå ned i tid, men ikke stoppe helt på arbejde. Kan jeg det?

Ja, du har flere muligheder:

Seniorordningen er for dig, der vil arbejde mindre de sidste fem år inden folkepensionsalderen. Læs mere om seniorordningen.

Hvis du kan få efterløn, kan du vælge at gå delvist på efterløn og stadig arbejde op til 29 timer om ugen. Du vil så få mindre i efterløn, da du også får løn. Læs mere om efterløn.

Når du når din folkepensionsalder, kan du arbejde og samtidig få folkepension. Du vil så få mindre i folkepension, end hvis du ikke arbejder. Læs mere om, hvor meget du kan tjene ved siden af din folkepension.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg lægge en plan?

Det er godt at være i god tid. Du skal tage nogle beslutninger, som er værd at tænke over - og vi skal bruge lidt tid på at sætte dine udbetalinger i gang.

Så ring gerne til os et halvt års tid i forvejen. Men så længe der bare er et par måneder tilbage, før du starter på pension, bør vi have tid nok til at lægge en god plan sammen og sikre dig en tryg pensionstilværelse.