Typiske spørgsmål

Kan man anmelde en kritisk sygdom for sent?

Nej, der er normalt ikke nogen frist for, hvornår du senest skal anmelde en kritisk sygdom til os. Selvom, der er gået flere år, siden du fik sygdommen, kan du stadig søge om at få et engangsbeløb fra din forsikring. Det kræver selvfølgelig, at du også havde forsikringen, da du fik diagnosen.

Den eneste undtagelse er, hvis du dør, før PensionDanmark får ansøgningen om udbetaling ved kritisk sygdom. Så er ansøgningen kommet for sent, og derfor kan dine pårørende ikke få udbetalt pengene.

Hvilke sygdomme giver ret til at jeg kan få en udbetaling fra min forsikring?

Din forsikring dækker nogle bestemte kritiske sygdomme.

Klik her for at se en liste over dem

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din sygdom er dækket, kan du ringe til os på 7012 1335

Hvordan får jeg erstatning, når jeg har fået en kritisk sygdom?

Du skal selv søge om at få erstatningen. Det kan du gøre her på pension.dk.

Du får besked fra Sundhedsstyrelsen, hvis du får en kritisk sygdom, som din forsikring dækker. PensionDanmark samarbejder nemlig med Sundhedsstyrelsen, så du ikke går glip af de penge, du har ret til.

Hvad betyder det, at der er krav til diagnosen, når man får en kritisk sygdom?

Alt efter hvilken kritisk sygdom man får, er der forskellige krav til, hvordan diagnosen bliver stillet. Kravene er med til at sikre, at diagnosen bliver stillet på den rigtige måde. De sikrer også, at pengene går til de mennesker, der er hårdt ramt af deres sygdom. Det er for eksempel, hvis sygdommen er livstruende.

Ring til os på 7012 1335, hvis du har spørgsmål.

Se alle detaljerne
I PensionDanmarks forsikringsbetingelser kan du kan læse en grundig beskrivelse af, hvilke krav vi stiller i forhold til hver enkelt sygdom, som forsikringen dækker. Du skal bladre om til det afsnit, der hedder 'Bilag til afsnit D - Specifikation til kritiske sygdomme'

Her kan du læse mere om kravene til diagnoserne på de forskellige kritiske sygdomme

Hvor kan jeg få støtte og rådgivning?

Får du en kritisk sygdom, bliver du ikke længere automatisk meldt ind i en relevant patientforening.

Har du brug for hjælp, så kontakt vores sundhedsteam på 7012 1335. De kan guide dig, så du får den støtte og rådgivning, du har brug for.