Luk
Luk

Persondata og forbehold

Brug af personoplysninger
I PensionDanmark behandler vi dine personoplysninger til administration af din overenskomstaftalte pensionsordning. Alle dine personoplysninger behandles omhyggeligt, og der er klare regler for hvordan, vi må bruge dine personoplysninger.

Du kan læse hvilke personoplysninger, vi behandler og til hvilket formål, hvem vi deler dine personoplysninger med, dine rettigheder og klagemuligheder – her i vores Persondatapolitik.

Brug af cookies
Når du bruger vores hjemmeside, efterlader du et elektronisk spor (i form af ”cookies”), der gør PensionDanmark i stand til at følge din adfærd på pension.dk, uddannelsesfonde.dk samt underliggende subdomæner.

En cookie er en lille tekstfil, der bliver gemt på din computer, telefon eller tablet, når du besøger hjemmesiden. Cookien kan hverken indeholde programmer eller virus men kan indeholde oplysninger om for eksempel:

  • Dine brugerindstillinger eller IP-adresse
  • Dato og klokkeslæt for dit besøg
  • Hvordan du færdes på hjemmesiden, fx at du læst om sundhedsordningen
  • Hvilke selvbetjeningsservices du bruger, fx at du indsætter begunstigede, søger om udbetaling ved kritisk sygdom mv.

Vi kan således ikke se, at det er lige præcist dig, der har besøgt pension.dk, medmindre du logger ind og dermed identificerer dig, når du fx bruger de selvbetjeningsservices, vi stiller til rådighed for dig.

Hvad bruger vi cookies til, og hvilke typer er der?
På hjemmesiden bruger vi fire typer af cookies til de formål, som du kan se nedenfor.

 

Cookietype

Beskrivelse

Eksempler på cookies

Nødvendige

Disse bruger vi, for at du kan bruge selvbetjeningsmulighederne, for at håndtere din navigation mellem de forskellige sider på pension.dk.

Vi benytter også cookies i funktionaliteten til at håndtere dit login samt når du bruger e-Boks via pension.dk.

Hjemmesiden kan ikke fungere uden disse cookies.

PensionDanmark-cookies:

• ASP.NET_SessionId

• gpv_pageName

• PDCookieAccepted

• portaltype

• Usertype

• .ASPXAUTH

• .ASPXROLES

• FedAuth

• FedAuth1

 

e-Boks-cookies:

• .ASPXAUTH

• ASP.NET_SessionId

• eboks.site.id

• oiosamlSession

• Ticket

...

Statistiske

Statistikcookies bruger vi til at få et overblik over, hvordan vores hjemmeside bliver brugt. Oplysningerne bruger vi til løbende at forbedre hjemmesiden, så du og andre medlemmer får en god oplevelse. Ud fra oplysningerne udarbejder Adobe Analytics statistikker til os. De oplysninger er som sagt meget vigtig viden for os, fordi de fortæller os hvilke services og information, der efterspørges. Den viden hjælper os til at levere endnu mere målrettede services og informationer til vores medlemmer og andre besøgende, og er ikke tilgængelig for andre end os.

Disse cookies kan du vælge at deaktivere ved at blokere alle pension.dk-cookies i din browser, men det betyder samtidig, at de nødvendige cookies også bliver blokeret.

Adobe Analytics-cookies:

• AMCV_#AdobeOrg

• AMCVS_#AdobeOrg

• s_cc

• s_cps

• s_getNewRepeat

• s_lv

• s_lv_s

• s_sq

Markedsføring

På vores hjemmeside bruger vi YouTube til at vise videoer. YouTube benytter cookies til at måle på anvendelsen af deres videoer og til at vise reklamer, når du besøger YouTubes site.

 

Disse cookies kan du vælge at deaktivere ved at blokere alle tredjepartscookies i din browser.

Youtube-cookies:

• GPS

• PREF

• VISITOR_INFO1_LIVE

• YSC

 

Vi gemmer dine cookiedata i op til to år efter dit seneste besøg på vores hjemmeside. Cookies, som sættes af tredjeparter på vores hjemmeside, administreres ikke af os, men af de pågældende tredjeparter.

Links til leverandørers privatlivspolitikker:
Du kan læse Adobes privatlivspolitik her: https://www.adobe.com/dk/privacy.html

Du kan læse YouTubes privatlivspolitik her: https://www.youtube.com/t/privacy

Hvis ikke jeg ønsker cookies?
Hvis du ikke ønsker at vores hjemmeside skal sætte cookies, kan du i din browser fravælge, at der sættes cookies. Du kan få yderligere oplysninger om hvordan du undgår cookies hos http://minecookies.org/cookiehandtering. Linket indeholder en vejledning for de mest almindelige og anvendte browsere, men enkelte vil ikke være nævnt. Alle browsere tillader, at du sletter cookies enkeltvis eller alle på en gang. Hvordan, du gør det, afhænger af hvilken browser, du anvender.

Forbehold
PensionDanmark har søgt at gøre indholdet på pension.dk så korrekt og retvisende som muligt.

Denne hjemmesides informationer, beregninger, vurderinger og skøn erstatter ikke læserens egen vurdering af, hvordan der skal disponeres fx i forhold til valgmulighederne i pensionsordningen. PensionDanmark påtager sig ikke noget ansvar for eventuelle direkte eller indirekte tab som følge af dispositioner foretaget på baggrund af informationer vist på pension.dk.

Pension.dk er beskyttet af ophavsret, og hjemmesiden eller dele heraf må derfor ikke gengives uden tilladelse.

Informationer afgivet af tredjemand
De eksterne pegende links, der er tilgængelige på pension.dk, er kun til din orientering. PensionDanmark er ikke ansvarlig for materiale produceret eller på anden måde gjort tilgængeligt af tredjemand, uanset om der kan opnås adgang til dette materiale via link på pension.dk. Sådanne tredjemænd skal på deres egne hjemmesider give de af loven påkrævede information om sig selv, og PensionDanmark er ikke ansvarlig for eventuelt manglende eller utilstrækkelige informationer.

Kontakt
Hvis du vil vide mere om vores behandling af dine personoplysninger og dine rettigheder, er du altid velkommen til at kontakte Kundeservice på telefon 7012 1330. Herudover kan du kontakte vores Databeskyttelsesrådgiver på mail, DPO@pension.dk.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger
Du kan klage over PensionDanmarks behandling af dine personoplysninger til vores Databeskyttelsesrådgiver eller til Datatilsynet:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. sal
1300 København K.

Hvis du hellere vil sende en mail, er mailadressen dt@datatilsynet.dk. Datatilsynet anbefaler dog, at du sender mailen med digital post via borger.dk for at beskytte dine personoplysninger. Du kan læse mere på datatilsynet.dk.