Hvordan planlægger du nemmest kurser og efteruddannelse for din medarbejder?

Det tager ikke mange minutter at sende en medarbejder på kursus og søge tilskud.

Sådan gør du:

  1. Her på pension.dk kan du sammen med din medarbejder finde kurser, der matcher medarbejderens faglige baggrund
  2. Du godkender de udvalgte kurser på medarbejderens uddannelsesplan
  3. Du tilmelder medarbejderen via voksenuddannelse.dk
  4. Du søger tilskud.
Hvilke kurser kan din medarbejder komme på?

Det afhænger af den fond, du og din medarbejder er omfattet af. Typisk gives der tilskud til mere end 3.500 AMU-kurser eller kurser i at blive bedre til at skrive, læse og regne.

Når I logger ind, får I en oversigt over kurser, der passer præcist til den medarbejder, du har søgt frem. Det kan fx være forslag til nye kurser inden for medarbejderens fagområde eller det, som medarbejderen arbejder med.

Hvad er forskellen på aftalt og selvvalgt uddannelse?

Undrer du dig over forskellen på aftalt versus selvvalgt uddannelse? Her kommer forklaringen.

Det er aftalt uddannelse, når din medarbejder deltager i en uddannelse, fordi I som arbejdsplads mangler bestemte kompetencer og derfor sender medarbejdere på uddannelse.

Det er derimod selvvalgt uddannelse, når medarbejderen kommer til dig med en uddannelse, medarbejderen selv har fundet og ønsker at deltage i.

Populært sagt kan man sige, at aftalt uddannelse er noget, du som arbejdsgiver bestemmer, mens selvvalgt uddannelse er noget, medarbejderen bestemmer.

Når du søger tilskud til din medarbejders uddannelse, skal du være opmærksom på, at der skelnes mellem aftalt og selvvalgt uddannelse, og at tilskuddene varierer. Du kan tjekke tilskuddene her.