Typiske spørgsmål

Hvordan får jeg erstatning, når jeg har fået en kritisk sygdom?

Du skal selv søge om at få erstatningen. Det kan du gøre her på pension.dk.

Du får besked fra Sundhedsstyrelsen, hvis du får en kritisk sygdom, som din forsikring dækker. PensionDanmark samarbejder nemlig med Sundhedsstyrelsen, så du ikke går glip af de penge, du har ret til.

Hvor kan jeg få støtte og rådgivning?

Får du en kritisk sygdom, bliver du ikke længere automatisk meldt ind i en relevant patientforening.

Har du brug for hjælp, så kontakt vores sundhedsteam på 7012 1335. De kan guide dig, så du får den støtte og rådgivning, du har brug for.

Hvad betyder det, at der er krav til diagnosen, når man får en kritisk sygdom?

Alt efter hvilken kritisk sygdom man får, er der forskellige krav til, hvordan diagnosen bliver stillet. Kravene er med til at sikre, at diagnosen bliver stillet på den rigtige måde. De sikrer også, at pengene går til de mennesker, der er hårdt ramt af deres sygdom. Det er for eksempel, hvis sygdommen er livstruende.

Ring til os på 7012 1335, hvis du har spørgsmål.

Se alle detaljerne
I PensionDanmarks forsikringsbetingelser kan du kan læse en grundig beskrivelse af, hvilke krav vi stiller i forhold til hver enkelt sygdom, som forsikringen dækker. Du skal bladre om til det afsnit, der hedder 'Bilag til afsnit D - Specifikation til kritiske sygdomme'

Her kan du læse mere om kravene til diagnoserne på de forskellige kritiske sygdomme

Hvilke sygdomme giver ret til at jeg kan få en udbetaling fra min forsikring?

Din forsikring dækker nogle bestemte kritiske sygdomme.

Klik her for at se en liste over dem

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din sygdom er dækket, kan du ringe til os på 7012 1335

Kan man anmelde en kritisk sygdom for sent?

Nej, der er normalt ikke nogen frist for, hvornår du senest skal anmelde en kritisk sygdom til os. Selvom, der er gået flere år, siden du fik sygdommen, kan du stadig søge om at få et engangsbeløb fra din forsikring. Det kræver selvfølgelig, at du også havde forsikringen, da du fik diagnosen.

Den eneste undtagelse er, hvis du dør, før PensionDanmark får ansøgningen om udbetaling ved kritisk sygdom. Så er ansøgningen kommet for sent, og derfor kan dine pårørende ikke få udbetalt pengene.

Hvad skal I bruge min journal til?

Når du søger om at få penge fra din forsikring ved kritisk sygdom, bruger vi din journal til at bekræfte, at du har en af de sygdomme, forsikringen dækker. Vi ser kun på de oplysninger, der er relevante for at give dig svar på, om du kan få penge fra din forsikring.

Hvor længe går der, før jeg får svar?

Sagerne om kritisk sygdom er meget forskellige. Derfor er der også stor forskel på, hvor længe der går, før man får et svar.

Hvis du vil have svar så hurtigt som muligt, skal du sende os din journal, når du søger om at få udbetalt pengene. Så kan vi hurtigere få et overblik over sagen.

Hvis du ikke sender din journal med, går der en del længere tid, inden du får svar.

Jeg har ikke min journal. Kan jeg stadig få penge fra min forsikring ved kritisk sygdom?

Ja, du kan godt få pengene, selvom du ikke sender din journal med, når du ansøger. Hvis vi ikke får din journal tager det dog en del længere tid, før vi kan give dig et svar. Tiden bliver brugt på at finde og samle oplysninger om dit sygdomsforløb.

For at vi kan finde oplysningerne for dig, beder vi om dit samtykke, når du ansøger. Når du ansøger, kan du også se en guide til, hvordan du kan hente din journal på sundhed.dk.